Corona schoonmaak- Desinfectie Schoonmaak

Corona schoonmaak en desinfectie schoonmaak

Naar aanleiding van de Corona uitbraak hebben wij als professioneel schoonmaakbedrijf onze maatregelen moeten nemen. Wij hebben deze pagina ingericht naar aanleiding van de corona crisis en houden onze bezoekers graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en het nieuws op het gebied van hygiëne maatregelen. Wij hanteren hiervoor de RIVM hygiënemaatregelen als leidraad.

Daarnaast kregen wij de afgelopen maanden steeds meer vragen van onze klanten om hun woning/kantoor of object (preventief) te desinfecteren. Onze dienstverlening hebben wij uitgebreid met ons ‘Anti-Corona Cleaning Team ’.

Worker Cleaning Office Table Close Up

Wat kan het anti corona cleaning team doen voor uw woning/object/kantoor

Anti-Corona Cleaning Team®

Begin van de uitbraak van het corona virus hebben wij besloten om ons te specialiseren in het ontsmetten en desinfecteren van ruimtes waar het Covid-19 virus is geconstateerd. Inmiddels hebben wij een effectieve werkmethode ontwikkeld om verdere verspreiding van virussen tegen te gaan in objecten, fabriekshallen, kantoorpanden, en woningen.

Ons Anti-Corona Cleaning Team® zorgt voor een veilige werk en leefomgeving. Het is dankbaar werk om de mensen die in een stressvolle periode hebben gezeten; door een besmetting van Covid-19; te helpen. Onze klanten zijn blij en opgelucht als wij zijn geweest, dan kunnen ze eindelijk weer gebruik maken van hun leef en werkomgeving.

Wij hebben jarenlang ervaring op het gebied van schoonmaakonderhoud van zakelijke objecten/kantoren en voor particulieren. Onze missie is dat wij het coronavirus willen bestrijden door onze onze expertise op het gebied van hygiëne in te zetten. Wij willen dit bereiken door door effectieve (preventieve) desinfectie schoonmaak.

Daarom hebben we Anti-Corona Cleaning Team in het leven geroepen.

Wilt u ook dat wij bij u langskomen om uw ruimte te ontsmetten en te desinfecteren om zo het COVID-19 virus te bestrijden?

Vraag dan vandaag een vrijblijvend voorstel aan.

Veelgestelde vragen

Doordat de pandemie van het coronavirus zich over de hele wereld verspreidt, is het goed om te realiseren dat hygiënemaatregelen de verspreiding van ziekten kunnen helpen voorkomen. Coronavirus wordt voornamelijk van persoon op persoon overgedragen via kleine druppeltjes speeksel of andere lichaamsvloeistoffen die in de lucht zweven na hoesten of niezen.

Verontreinigde objecten en oppervlakten zijn een van de grote veroorzakers bij de overdracht van ziektes. Het is logisch dat als iets besmet is met het virus het doorgegeven kan worden, bijvoorbeeld als een persoon het aanraakt en vervolgens zijn neus, mond of gezicht aanraakt.

Als u het risico loopt het virus bij u thuis of op werk op te lopen; kan het schoonmaken zorgen dat de hoeveelheid besmetting op oppervlakten geminimaliseerd wordt. Het risico op verdere overdracht van het coronavirus en andere ziekteverwekkers wordt hierdoor verlaagd.

Er is een onderscheid te maken tussen reinigen en desinfecteren. Reinigen betekent het fysiek verwijderen van organisch materiaal zoals ziektekiemen en vuil van oppervlakten. Desinfectie betekent het gebruik van chemicaliën om ziektekiemen op oppervlakten te doden.

Het is moeilijk precies te zeggen. Wanneer iemand hoest of niest, vooral als ze hun mond niet bedekken, is het waarschijnlijk dat de oppervlakten die zich in de buurt bevinden, besmet zijn. Handen zijn vaak verantwoordelijk voor het overbrengen van ziekteverwekkers van de ene plaats naar de andere, door items die mensen vaak aanraken, lopen het grootste risico om besmet te raken.

 

Voorbeelden van contactpunten kunnen afstandsbedieningen, koelkastdeuren, keukenkasten, keukenoppervlakten, kranen en deurgrepen zijn. En natuurlijk zijn er apparaten zoals telefoons en iPads, maar deze worden mogelijk niet vaak gedeeld of aangeraakt door anderen.

Het coronavirus is een delicate structuur en is kwetsbaar in de omgeving. Zowel warmte als reinigingsmiddelen, inclusief zeep, kunnen de werking ervan stoppen.

Servies en bestek

Wassen met heet water en afwasmiddel is prima voor servies en bestek. Een vaatwasser is zelfs nog beter, omdat deze heter water kan gebruiken dan uw handen kunnen verdragen.

Kleding en linnen

Gebruik de warmste stand die mogelijk is om vervuild wasgoed te wassen en laat het volledig drogen. Kijk altijd naar het (kleding) label van de fabrikant voor verdere instructies.

Wasgoed van iemand die besmet is geraakt met het COVID-19 virus, kan worden gewassen met items van andere mensen. Als u met vervuilde voorwerpen zoals handdoek of lakens omgaat, schud ze dan niet uit voor het wassen om het risico op besmetting te verlagen. Vergeet niet om uw handen onmiddellijk te wassen nadat u verontreinigd wasgoed hebt aangeraakt.

Houdt er rekening mee dat oppervlakten een rol spelen bij het overdragen van ziekteverwekkers, dus voorkomen dat ze in de eerste plaats besmet raken, is net zo belangrijk als schoonmaken. Er zijn enkele dingen die u kunt doen om de hoeveelheid vervuiling van oppervlakken in uw huis te verminderen:

  • Bedek je hoest en niest, idealiter met een tissue maar anders in je elleboog, en was je handen onmiddellijk
  • Was uw handen vaak, vooral nadat u naar de badkamer bent gegaan en voor het eten.